Flespompoensoep voor 4 personen

Tijdsduur: 35 minuten

Ingredi├źnten

  • 1 flespompoen, zonder schil, ontzaad en in stukken
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 grote teen knoflook, fijngesneden
  • 1 grote winterpeen in stukken
  • 1 appel in stukken
  • 1 theelepel geraspte gember
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • peper en zout
  • stukje geitenkaas
  • handje pompoenpitten
  • 600 ml water

Verwarm de olijfolie in een grote pan, voeg de ui en de knoflook toe en fruit dit zachtjes voor 5 minuten.

Voeg de pompoen, wortel en appel toe en bak ze even mee. Schenk het water erbij, breng het aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken.

Doe dan de gember, chilivlokken, komijn en het citroensap erbij en laat nog 15 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer totdat deze glad is. Voeg evt. wat water toe als de soep te dik is. Zout en peper naar smaak toevoegen.

Doe bij het opdienen een stukje geitenkaas in de soep en voeg wat pompoenpitten toe. Je kan deze pompoenpitten ook roosteren , zie het recept op de site, je hebt dan gelijk een gezonde snack voor later. Eet smakelijk!!

Recept door

Naar alle recepten