Gezonde snack.. geroosterde pompoenpitten

Tijdsduur: 5-10 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram pompoenpitten
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje Himalaya zout of zeezout

Doe alle ingrediënten in een koekenpan, maximaal 10 minuten roosteren op een laag vuur en voilà..

Niet alleen lekker maar ook erg gezond want wist je dat…

Pompoenpitten zitten bomvol voedingstoffen en bevatten veel antioxidanten.  Ze bevatten o.a. vezels, vitamine K, mangaan, magnesium, ijzer, zink en koper.  Ze kunnen beschermen tegen ziekte en ontstekingen verminderen en zorgen voor een betere bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Pompoenpitten bevatten ook het aminozuur tryptofaan,  tryptofaan helpt indirect,  als basisstof van de neurotransmitter serotine, tegen depressiviteit en slapeloosheid. Het ontgiftende chlorofyl (bladgroen) veroorzaakt de groene kleur van pompoenpitten.

Voeg dus wat vaker een handje pompoenpitten aan je maaltijden toe of eet ze rauw als  gezonde snack.

 

Recept door

Naar alle recepten