Suikervrije granola

Tijdsduur: 35 minuten

Ingrediënten

  • 350 gram havervlokken
  • 300 gram noten (bv. amandelen, pecannoten, paranoten)
  • 70 gram sesamzaad
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram pompoenpitten
  • 100 gram kokossnippers
  • 15 gram kaneel
  • 80 à 85 gram kokosolie
  • 300 gram rozijnen

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de havervlokken in een hele grote kom, voeg de noten toe en ook het sesamzaad en alle pitten. Strooi de kaneel erover. Roer alles voorzichtig door elkaar. Doe de kokosolie in een pannetje, laat op laag vuur smelten. Voeg deze daarna toe aan het mengsel in de kom.

Leg bakpapier op de bakplaat  en zet de granola 30 minuten in de oven. Roer elke 5 minuten even om (het gaat heerlijk ruiken) en doe pas het laatste kwartiertje de kokossnippers erbij (want die verbranden snel).

Haal na een half uur, als alles er gebruind en knapperig uitziet, de granola uit de oven en roer dan de rozijnen er doorheen. Doe de granola, zodra het goed is afgekoeld, in goed afsluitende potten. Je wilt nooit meer granola uit een pak! Lekker met Griekse yoghurt en fruit.

Recept door

Naar alle recepten